160 jaar ervaring

Hoe het ooit begon……

Ik weet nog goed dat ik als kleine jongen mee moest helpen. De olijfpers werd nog ouderwets aangedreven door een ezel. 

De ezel moest rondjes blijven lopen om de pers zijn werk te laten doen. Ik moet ongeveer vier jaar oud geweest zijn en liep voor de ezel uit met een bakje voer in mijn handjes. Op deze manier moest ik de ezel lokken om rondjes te blijven lopen. Al bleef de ezel toch stil staan, dan hielp mijn vader door achter de ezel aan te lopen met een takje. 

 

 

Je zult begrijpen dat de ezel niet altijd vrolijk was tijdens zijn werk.

Inmiddels heb ik van de oude werkruimte waar de olijfpers stond mijn woning gemaakt, maar nog altijd zit er een gat in de muur waar de ezel boos zijn hoofd tegen bonkte als hij er geen zin in had. 

Van de steen van de olijfpers heb ik onze keukentafel gemaakt. Zo behoud ik de geschiedenis van ons werk binnen de familie en worden we dagelijks herinnerd aan hoe het ooit begon. 

Ik ben trots op mijn familie. Hoe wij als familie hard gewerkt hebben, maar ook op de ontwikkelingen die wij hebben doorgemaakt in het maken van onze trots; onze prachtige en smaakvolle olijfolie. 

Tegenwoordig produceren we op een hele andere wijze, met alle technieken van nu en behouden we waar mogelijk de tradities die al generaties teruggaan.  Zo blijven de gezonde eigenschappen behouden en kunnen wij de allerhoogste kwaliteit garanderen. 

Cari saluti, 

Mr. VernaHoe de hedendaagse technologie ons helpt ons de allerbeste olijfolie te produceren

Ben je benieuwd hoe wij de olijfolie nu produceren? Check het filmpje hiernaast of lees hier verder voor een uitgebreide verslag van oogst tot het bottelen. 

In deze video zie je hoe we onze extra vierge olijfolie met sinaasappel maken. 

75% olijven en 25% sinaasappels. 

Heerlijk om bijvoorbeeld kipdrumsticks te marineren