"Door de olijven te persen in een vacuüm gaan deze tijden het persen niet oxideren en blijft er veel meer smaak behouden. Hiermee onderscheiden we ons en kunnen we de kwaliteit van onze superieure olijfolie naar een hoger niveau tillen”

We beginnen met grote nylonnetten rondom de bomen te leggen. Deze vangen de olijven op en zorgen ervoor dat ze niet kneuzen tijdens de val of dat ze van de heuvel afrollen, dat zou zonde zijn. 

De olijvenoogst gebeurt veelal met  met de hand van eind oktober tot begin december. 

Het is een hele happening waar we met de hele familie aan mee werken. We beginnen meestal rond 10.00uur in de ochtend, vroeg in de ochtend is het vaak nog te vochtig.

Met een persluchtsysteem harken we voorzichtig de olijven uit de bomen die vervolgens op de netten terechtkomen. 
 

Wanneer de olijven geoogst zijn en de allerlaatste laatste olijven met een klein harkje zijn verwijderd roept men “Raccogliamo!”. Ofwel, verzamelen!

Vanuit alle hoeken worden de netten bijeengeraapt en worden de olijven in kratten geladen. 

Vervolgens gaan we zo snel mogelijk richting de perserij. 

Aangekomen bij de perserij gaan we direct aan de slag met de zojuist geoogste olijven.

De laatste takjes en bladeren worden gescheiden van de olijven om deze vervolgens een goede wasbeurt te geven

Vanaf hier onderscheiden we ons echt van andere producenten. Vanaf het moment dat de olijven de machine ingaan wordt het proces gevacumeerd. Door de olijven zuurstofvrij te persen gaan deze niet oxideren en blijft er veel meer smaak behouden. 

De olijven worden door de machine gehaald waarin speciale hamers en messen zitten. Dit zorgt ervoor dat er een soort olijfpasta ontstaat. 

De olijfpasta gaat in een stalen tank. Hier wordt constant gemonitord dat de temperatuur niet hoger komt dan 26 graden en wordt de olijfpasta langzaam en voorzichtig gekneed en gemixt. 

In een speciale centrifuge wordt het vloeibare deel, Mosto, van het vaste deel van de olijfpasta, Sansa, gescheiden. 

Ten slotte wordt het vloeibare deel opnieuw gecentrifugeerd om het waterige deel te verwijderen, waardoor een zeer zuivere extra vierge olijfolie wordt verkregen.

In een laboratorium wordt onze olijfolie aan een aantal strenge onderzoeken onderworpen. 

Hier wordt o.a. de zuurgraad en zuiverheid van onze olijfolie gemeten. 

Olijfolie is onderworpen aan uitgebreide EU-regelgeving indien je het wilt  vermarkten als Extra Vierge Olijfolie. 

Na een strenge analyse in het laboratorium wordt onze olijfolie goedgekeurd en worden de flessen gevuld met Mr. Verna Extra Vierge olijfolie.

De laatste fase is het bottelen van de olijfolie alvorens deze naar Nederland wordt verstuurd. 

Wij werken altijd met een vaste transporteur die de olijfolie ophaalt bij onze perserij en deze vervolgens rechtstreeks vervoerd richting Nederland waar onze olijfolie geconditioneerd wordt opgeslagen en gedistribueerd. 

Olijfolie extra vierge

" Onze olijven komen van onze eigen bomen, al generaties in onze familie. De bomen die met liefde en passie worden onderhouden door mij en mijn familie. Een ras die de koude winters van Abruzzo trotseert, de warme zomers omarmt en geniet van de rustige lente en herfstmaanden.Door naar de natuur te luisteren en haar te respecteren kunnen wij de allerhoogste kwaliteit olijven laten groeien. Dat is onze missie."