Recept Asperges met gerookte zalm
Ingrediënten:
- 750gr witte asperges
- 2 scharreleitjes
- 50gr boter, ongezouten
- pakje gerookte zalm
- Mr. Verna Olijfolie met citroen
- verse bieslook
- mespuntje nootmuskaat
- Zout en peper
Werkwijze:
- Kook de eieren ongeveer 8 minuten, laat schrikken, pel en prak met een vork.
- Schil de asperges en breek de houterige kontjes eraf*.
- Leg de asperges in een ruime pan met gezouten water.
- Breng ze aan de kook en laat ze 3 tot 4 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat ze 15 tot 20 minuten met gesloten deksel staan.
- Smelt de boter in een steelpannetje, voeg een scheutje Mr. Verna Olijfolie met citroen toe. Breng naar wens op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Leg de gekookte asperges op een sierlijke schaal, samen met de gerookte zalm en giet het sausje eroverheen. Maak af met de verse bieslook.
- Een simpele side salad maakten wij met rucola en botersla en een eenvoudige dressing. Meng 1 eetl. Mr. Verna Olijfolie met citroen, azijn, peper en zout.
* Tip: gooi de schillen en kontjes van de asperges niet weg. Maar kook ze met een bouillon blokje en zeef voor een heerlijke basis voor een aspergesoep.