Recept Asperges met gerookte zalm

Ingrediënten:

  • 750gr witte asperges
  • 2 scharreleitjes
  • 50gr boter, ongezouten
  • pakje gerookte zalm
  • Mr. Verna Olijfolie met citroen
  • verse bieslook
  • mespuntje nootmuskaat
  • Zout en peper

Werkwijze:

  • Kook de eieren ongeveer 8 minuten, laat schrikken, pel en prak met een vork. 
  • Schil de asperges en breek de houterige kontjes eraf*.
  •  Leg de asperges in een ruime pan met gezouten water.
  • Breng ze aan de kook en laat ze 3 tot 4 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat ze 15 tot 20 minuten met gesloten deksel staan. 
  • Smelt de boter in een steelpannetje, voeg een scheutje Mr. Verna Olijfolie met citroen toe. Breng naar wens op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Leg de gekookte asperges op een sierlijke schaal, samen met de gerookte zalm en giet het sausje eroverheen. Maak af met de verse bieslook. 
  • Een simpele side salad maakten wij met rucola en botersla en een eenvoudige dressing. Meng 1 eetl. Mr. Verna Olijfolie met citroen, azijn, peper en zout. 
* Tip: gooi de schillen en kontjes van de asperges niet weg. Maar kook ze met een bouillon blokje en zeef voor een heerlijke basis voor een aspergesoep.