Recept galette met cherry tomaten en geitenkaas

Ingrediënten:

  • 4 rondjes bladerdeeg (15cm)
  • een bakje cherry tomaten
  • 150 gr. geitenkaas
  • 1 dl. zure room
  • Mr. Verna Olijfolie met basilicum
  • Zout en peper
  • een bakje rode tapenade (zelfgemaakt of van de delicatessenzaak)
  • groene kruiden naar keuze.

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de deegrondjes op een bakplaat en bak het deeg 15 minuten in de oven.
  • Neem het deeg uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
  • Halveer ondertussen de cherry tomaten. 
  • Meng in een kom de zure room, geitenkaas, peper en zout en een eetlepel Mr. Verna Olijfolie met basilicum.
  • Verdeel de tapenade over het afgekoelde bladerdeeg. 
  • Schenk daaroverheen het kaasmengsel
  • Plaats de galette terug in de oven en bak nog 5 ca. minuten tot ze lekker warm zijn. 
  • Haal uit de oven en besprenkel naar smaak nog met Mr. Verna Olijfolie met basilicum
  • Voeg naar smaak nog peper en zout toe en garneer met groene kruiden