Recept galette met cherry tomaten en geitenkaas
Ingrediënten:
- 4 rondjes bladerdeeg (15cm)
- een bakje cherry tomaten
- 150 gr. geitenkaas
- 1 dl. zure room
- Mr. Verna Olijfolie met basilicum
- Zout en peper
- een bakje rode tapenade (zelfgemaakt of van de delicatessenzaak)
- groene kruiden naar keuze.
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de deegrondjes op een bakplaat en bak het deeg 15 minuten in de oven.
- Neem het deeg uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
- Halveer ondertussen de cherry tomaten.
- Meng in een kom de zure room, geitenkaas, peper en zout en een eetlepel Mr. Verna Olijfolie met basilicum.
- Verdeel de tapenade over het afgekoelde bladerdeeg.
- Schenk daaroverheen het kaasmengsel
- Plaats de galette terug in de oven en bak nog 5 ca. minuten tot ze lekker warm zijn.
- Haal uit de oven en besprenkel naar smaak nog met Mr. Verna Olijfolie met basilicum.
- Voeg naar smaak nog peper en zout toe en garneer met groene kruiden