Zo maak je de lekkerste olijfolie cake met Mr. Verna Extra Vierge olijfolie
Ingrediënten:
- 150 gram bloem
- 2 gram baking soda
- 4 eieren
- 180 gram suiker
- 125 ml volle yoghurt
- 30 ml Mr. Verna Extra Vierge olijfolie
- 120 gram boter
- Citroenrasp van 1 citroen
- Snufje zout
Werkwijze:
- Zeef de bloem en het bakpoeder samen
- Klop de eieren op lage snelheid in een keukenmachine en voeg geleidelijk de suiker toe.
- Klop het geheel in 7 tot 10 minuten luchtig.
- Voeg de yoghurt toe.
- Voeg onder voortdurend roeren het bloemmengsel toe, gevolgd door de olijfolie en laat op lage snelheid draaien.
- Voeg citroenrasp toe en meng het tot een egale massa.
- Giet het beslag in een ingevette cakevorm, zorg dat het gelijkmatig is verdeeld.
- Bak de cake op 160 graden voor ongeveer 45 minuten.
- Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
Serveer met een sorbet van perencider en geslagen room. U kunt eventueel ander sorbet gebruiken.