Recept olijfolie cake

Zo maak je de lekkerste olijfolie cake met Mr. Verna Extra Vierge olijfolie

Ingrediënten:

  • 150 gram bloem
  • 2 gram baking soda
  • 4 eieren
  • 180 gram suiker 
  • 125 ml volle yoghurt 
  • 30 ml Mr. Verna Extra Vierge olijfolie
  • 120 gram boter 
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • Snufje zout 

Werkwijze:

  • Zeef de bloem en het bakpoeder samen
  • Klop de eieren op lage snelheid in een keukenmachine en voeg geleidelijk de suiker toe. 
  • Klop het geheel in 7 tot 10 minuten luchtig. 
  • Voeg de yoghurt toe. 
  • Voeg onder voortdurend roeren het bloemmengsel toe, gevolgd door de olijfolie en laat op lage snelheid draaien. 
  • Voeg citroenrasp toe en meng het tot een egale massa. 
  • Giet het beslag in een ingevette cakevorm, zorg dat het gelijkmatig is verdeeld. 
  • Bak de cake op 160 graden voor ongeveer 45 minuten. 
  • Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

Serveer met een sorbet van perencider en geslagen room. U kunt eventueel ander sorbet gebruiken. 

recept olijfolie cake