Tagliatelle met kip en basilicum/citroensaus
Ingrediënten:
- 400 gr. tagliatelle
- 500 gr. kipfilet in stukjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 dl witte wijn
- 3 dl kippenbouillon
- 2 dl crème fraiche
- 1 eetl. Mr. Verna Olijfolie met citroen
- 1 eetl. Mr. Verna Olijfolie met basilicum
- peper en zout
- peterselie ter garnering
Werkwijze:
- Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
- Bak de stukjes kipfilet, voeg wat peper en zout toe en zet even apart.
- Pel en snipper de ui en knoflook, fruit een minuutje aan en voeg dan het bouillon en witte wijn toe.
- Laat sudderen tot ongeveer de helft over is.
- Roer de crème fraiche, Mr. Verna Olijfolie met citroen en Olijfolie met basilicum erdoor.
- Mix alles samen met een staafmixer tot een gladde saus.
- Voeg de saus bij de kip en roer goed door.
- Voeg vervolgens de pasta erbij en verhit nog even indien nodig.
- Garneer met wat gesneden peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!