Recept romige tomatensoep
Ingrediënten:
- 1 KG trostomaten
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes tijm
- 2 ansjovisfilets
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 bouillonblokje groente of kip
- 150 gram tomatenpuree
- Mr. Verna Olio al Basilico
- Mr. Verna Olio al Peperoncino
- Mr. Verna Erxta Vergine Olijfolie
- Klein bakje crème friache
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Halveer de tomaten en grill tot bijna zwart.
- Snijdt de ui en knoflook in kleine blokjes en fruit met een scheutje Mr. Verna Erxta Vergine Olijfolie in een grote pan. Doe dit tot het geheel glazig is. Voeg laatste minuut de ansjovis toe.
- Doe de tomaten, 500 ml water, bouillonblokje en de tijm in de pan en laat het geheel een half uur zacht koken.
- Mix alles fijn met een staafmixer, niet te gehaast. Zeef alles zodat je een mooie gladde soep overhoudt.
- Maak op smaak met de worcestersaus en zout.
- Serveer in een diep bord en versier met crème fraiche, Mr. Verna Olio al Basilico en Mr. Verna Olio al Peperoncino.