Recept pasta vongole

Ingrediënten:

  • 500 gram spaghetti of linguine
  • 1 kilo vongole, goed gespoeld
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • Peterselie
  • Scheutje witte wijn
  • Scheutje Mr. Verna Olio al Limone

Werkwijze

  • Zet een ruime pan water op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijdt de knoflook, peterselie en peper fijn.
  • Verhit een grote pan met deksel, zodra deze heet is voeg je de vongole toe met een scheutje witte wijn. Zorg dat je zo snel mogelijk de deksel erop doet.
  • Stoom de vongole in 3 minuten gaar, wanneer ze gaar zijn staan ze open.
  • Giet de pasta af en doe samen met de knoflook, peterselie en peper bij de vongole en schudt een paar keer om.
  • Voeg een scheutje Mr. Verna Olio al Limone toe en serveer direct. 
recept pasta vongole